Υπάρχουν Έλληνες που μπορούν ακόμα να επιχειρούν;

Άρθρο του Ζήση Ψαρρά,Συμβούλου Επιχειρήσεων - Μέλος Δ.Σ Ε.Ε.Α- 13 Μαϊου 2014


Είναι ακόμα και σήμερα απολύτως αντιληπτό το γεγονός ότι τα πολιτικά κόμματα εμφανίζουν σημάδια ανωριμότητας.

Αν και οι δοκιμασίες που έχουν υποστεί οι Έλληνες είναι τεράστιες, συνεχείς και εξοντωτικές αυτό για τα πολιτικά κόμματα δεν αποτελεί εφαλτήριο αλλά μια διαπίστωση χωρίς ιδιαίτερη αξιολόγηση.

Γι αυτόν ακριβώς το λόγο παρατηρείται εν όψη των αυτοδιοίκητικων εκλογών και των ευρωεκλογών, μία προσπάθεια παροχολογίας και όψιμου λαϊκισμού.

Τα πολιτικά κόμματα αντί να ενώσουν τους πολίτες κατάφεραν για μια ακόμα φορά να τους διχάσουν περισσότερο από πριν.

Οι διαφορετικές φωνές είναι αποτέλεσμα  του άγχους και της αμηχανίας  για την αυτοεπιβίωση τους, μέσα  στο νέο περιβάλλον που δημιουργείται, περιβάλλον που απαιτεί και συνθέτει νέες απαιτήσεις διαχείρισης και ενεργής υπευθυνότητας.

Παράλληλα  οι Έλληνες προσπαθούμε να σταθούμε στα πόδια μας, με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες.

Μετά από τον καταιγισμό φόρων που οδήγησε στην παράλογη υπερφορολόγηση των πάντων, κατάφερε το Κράτος να έχει πλεόνασμα. Πλεόνασμα βέβαια όπως λένε οι αναλυτές χωρίς να έχει καταβάλλει μεγάλο μέρος των οφειλών του στους ιδιώτες.

Εν συνεχεία  βγήκαμε να δανειστούμε στις αγορές με υπερκάλυψη του αιτούμενου ποσού γεγονός που πανηγυρίστηκε υπερβολικά και με επιτόκιο  σημαντικά υψηλό.

Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία χρονιά η οποία φέρει σημαντικά ερωτηματικά για τους στόχους της και αν μπορεί σε αυτό το πλαίσιο να τους πετύχει, με  τεχνική ανάκαμψη της οικονομίας, αφού η πραγματική οικονομία στενάζει και παραπέμπει μια δυσοίωνη πραγματικότητα.

Οικοδομικά τετράγωνα έχουν ερημωθεί, γειτονιές έγιναν γκέτο , εμπορικοί δρόμοι έχουν πεθάνει μαζί με τα όνειρα χιλιάδων εμπόρων και ιδιοκτητών.

Πρέπει να κοιτάξει ο κάθε επαγγελματίας  χωριστά για τη δική του επιχείρηση τους φόρους που θα κληθεί  να αποδώσει  μέσα στο 2014 για το 2013.

Το ποσοστό 26% από το πρώτο ευρώ συν την προκαταβολή για κάθε ελεύθερο  επαγγελματία  είναι η χαριστική βολή.

Δεν μπορεί να έρθει η ανάκαμψη της πραγματικής οικονομίας χωρίς να στηριχθεί η Ελλάδα στους μικρομεσαίους. Δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς αυτούς, δεν μπορεί έτσι απλά να τους απαλείψει.

Αυτή η κατηγορία μπορεί να αυξήσει την απασχόληση κατά 1-2 άτομα και να αντιμετωπίσει το Κράτος κατά μεγάλο βαθμό την ανεργία.

Η τελευταία δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με ευχολόγια μέσα από το πρίσμα ενός μόνο κλάδου που είναι ο τουρισμός.

Ο τουρισμός  είναι πράγματι η μοναδική αξιόπιστη μηχανή παραγωγής χρήματος αυτή τη στιγμή  , με ελπίδες ανόδου στη χώρα μας αλλά μόνη της δεν φτάνει, δεν μπορεί.

Προς αυτή τη κατεύθυνση και σίγουρα όχι μόνο σε αυτήν  πρέπει να ενισχυθούν τα προγράμματα ενίσχυσης της ανεργίας όχι με το παλαιό και αρκετά πεπαλαιωμένο τρόπο αλλά με μέτρα επιδότησης της εργασίας.

Είναι επιτακτική ανάγκη η επανάληψη του προγράμματος των 10000 νέων θέσεων εργασίας με την επιδότηση των 450 ευρώ ανά μήνα, το οποίο εξαντλήθηκε μέσα σε λίγες ώρες.

Δεν μπορεί και δεν πρέπει να χαθεί η προσδοκία για εργασία, για το κέρδος, για την ανάπτυξη , για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Υπάρχουν Έλληνες που μπορούν ακόμα να επιχειρούν γιατί δεν υπάρχει άλλη επιλογή , γιατί είναι ανάγκη , γιατί αυτή η πορεία δημιουργεί τον μονόδρομο της ανάπτυξης.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας :

Τηλ: 210 99 400 20

E-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.