Ευρωεκλογές εγώ, ευρωεκλογές και εσύ

Άρθρο του Ζήση Ψαρρά,Συμβούλου Επιχειρήσεων - Μέλος Δ.Σ Ε.Ε.Α.- 22 Μαϊου 2014


Η εβδομάδα που διανύουμε οδηγεί στο τέλος της, στην εκλογή των εκλεκτών μας που θα μας εκπροσωπήσουν στο ευρωκοινοβούλιο. Παρακολούθησα διάφορες συζητήσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης από τη Δευτέρα και μετά. Διαπίστωσα με μεγάλη λύπη και εντύπωση ότι απουσιάζουν τα πραγματικά προβλήματα από την ατζέντα των πολιτικών.

Ένα από αυτά είναι το μεγάλο ποσοστό της ανεργείας στη χώρα μας. Δεν μπορώ να καταλάβω πως όλοι αναφέρονται στον αριθμό των ανέργων με τέτοιο απλοϊκό τρόπο, χωρίς να αντιλαμβάνονται τα ακόλουθα:

Όλοι οι άνεργοι ή για να είμαι απολύτως ακριβής , η συντριπτική τους πλειψηφία είναι από τον ιδιωτικό τομέα. Έμειναν άνεργοι, έκλεισαν επιχειρήσεις, ξενοικιάστηκαν καταστήματα, χάθηκαν εισοδήματα νοικοκυραίων. Πληρώσαμε τα λάθη και την ανικανότητα ενός συστήματος χωρίς αξιοκρατικά χαρακτηριστικά. Πληρώσαμε τα λάθη ενός κρατικοδίαιτου συστήματος το οποίο χωρίς κανέναν απολύτως προγραμματισμό κατέστρεψε εκατοντάδες χιλιάδες από τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα , χωρίς να έχει καταφέρει να ζητήσει ούε συγνώμη.

Η ανεργία είναι συνδεδεμένη απολύτως αναλογικά με την ανάπτυξη. Χωρίς ανάπτυξη δεν μπορούν να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Δεν μπορεί το δημόσιο να είναι ο μοναδικός μοχλός αντιμετώπισης της ανεργίας και δεν γίνεται κάθε ενέργεια ανάπτυξης να σκοντάφτει στις αγγυλώσεις μιας ασύληπτης γραφειοκρατίας.

Η ανάπτυξη είναι συνυφασμένη με την  επιχειρηματικότητα. Δεν μπορεί να μην αποδέχεται σήμερα  κάποιος ότι η καταπολέμηση της ανεργίας είναι υπόθεση των επιχειρήσεων. Η δική μας κοινότητα των μικρομεσαίων μπορεί να συμβάλει στη σωστή κατεύθυνση. Φανταστείτε κάθε μια από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να προσλάβει έναν εργαζόμενο. Αυτομάτως τα ποσοστά της ανεργίας θα μειωθούν.

Πρέπει όλοι μας από όποιο σημείο της αγοράς και όποια κι αν είναι η κατάσταση του κλάδου που δραστηριοποιούμαστε να κινηθούμε στην κατεύθυνση αυτή.

Η αγορά ζητά σταθερότητα. Η αγορά απαιτεί λογική. Η οικονομία μας πρέπει να διορθώσει τις αγκυλώσεις της και να βρει το ρυθμό της.

Η διαδικασία των Ευρωεκλογών αποτελεί μια πραγματικότητα όχι τόσο εκπροσώπησης των συμφερόντων μας στο ανώτερο κέντρο αποφάσεων όπως έχει εξελιχθεί στις ημέρες μας η Ευρώπη  , αλλά μια συνεχή σύγκρουση κομματικών συμφερόντων χωρίς ιδιαίτερη σημασία.

Και δεν έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί είναι απολύτως βέβαιο ότι μετά την εκλογική διαδικασία , αλλά αμέσως μετά  , όλα θα ξεχαστούν , θα πάρουν τις διαστάσεις τους και αργά αλλά σταθερά θα αποκτήσουν το ρυθμό του "τίποτα".

Επιπλέον όλοι μας έμποροι , αυτοαπασχολούμενοι, βιοτέχνες, συνταξιούχοι , μαθητές , εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα θα έχουμε περάσει έναν ολόκληρο σχεδόν μήνα με αργίες , με πτώση της αγοράς σε όλα τα επίπεδα , γενικά θα μπούμε σε μία προσωρινή αλλά μη ενδεδειγμένη για τις πραγματικές ανάγκες μας ραστώνη και τα πραγματικά προβλήματα θα παραμένουν.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλοι έχουμε μπει στον ρυθμό των "ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ" .

ΟΛΟΙ και ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΓΩ αλλά όχι δίνοντας τους το ίδιο νόημα!

 

Επικοινωνήστε μαζί μας :

Τηλ: 210 99 400 20

E-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.