Μαθήματα ποδόσφαιρου και όχι μόνο....

Άρθρο του Ζήση Ψαρρά,Συμβούλου Επιχειρήσεων - Μέλος Δ.Σ Ε.Ε.Α. - 2 Ιούλιου 2014


Όλοι, άλλοι λιγότερο, άλλοι περισσότερο μέσα στην τρέχουσα επαγγελματική μας δραστηριότητα ειδικά τη περίοδο αυτή που διανύουμε μπήκαμε και στην καθημερινότητα του μεγαλύτερου ίσως από πλευράς ενδιαφέροντος αθλητικού γεγονότος για φέτος, του παγκόσμιου κυπέλλου ποδοσφαίρου που γίνεται στη Βραζιλία.

Μέσα σε όλο αυτό το τεράστιο μωσαϊκό από λαούς, φιλάθλους, οπαδούς, νοοτροπίες υπήρχε φέτος και η χώρα μας, η προσπάθεια της οποίας μόνο αμελητέα δεν μπορεί να περάσει.

Και μας ικανοποίησε και μας έκανε περήφανους και δημιούργησε μία μικρή, πολύ μικρή χρονική αυταπάτη χαράς που την είχαμε όλοι ανάγκη αυτή τη περίοδο.

Το αποτέλεσμα και η διαδικασία αυτής της προσπάθειας δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει  μόνο στα στενά αθλητικά στεγανά, αλλά μπορεί να μας διδάξει, να μας μάθει κάτι .

Υπάρχει η Ελλάδα που προσπαθεί , που αγωνίζεται, που είναι αξιοπρεπής, που έχει στόχους και ξέρει πως μπορεί και πρέπει να τους διεκδικήσει. Το αποτέλεσμα είναι βέβαιο ότι δεν είναι σίγουρο, μπορεί να είναι θετικό κάποιες φορές και κάποιες άλλες αρνητικό, ωστόσο η προσπάθεια πρέπει να γίνει, είναι σχεδόν μονόδρομος έστω και για να πούμε ότι εμείς κάναμε ότι  μπορούσαμε , προσπαθήσαμε τουλάχιστον να φέρουμε ένα αποτέλεσμα.

Η επιχειρηματικότητα αποτελεί μια σημαντική κατηγορία που υποχρεούται να υιοθετήσει την όλη αυτή προσπάθεια. Πράγματι υπάρχουν δυσκολίες, αντιξοότητες που τις γνωρίζουμε όλοι, πολυνομία, αδύναμος δημόσιος τομές, ασταθές και συνεχώς επί τα χείρω μεταβαλλόμενο φορολογικό σύστημα, ωστόσο δεν μπορεί να μην υπάρξει στοχοποίηση, προσπάθεια . Η κινητροδότηση μας είναι το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

Και όλο αυτό δεν είναι αθλητικό, δεν είναι ποδοσφαιρικό ή τουλάχιστον δεν είναι μόνο τέτοιο, είναι βαθιά κοινωνικό, επιχειρηματικό, πολιτικό και μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα σε όσους περνάνε δύσκολα, σε όσους έχουν χάσει την ελπίδα ότι κάτι καλό μπορεί να συμβεί ή ότι κάτι μπορεί να αλλάξει…

 

Επικοινωνήστε μαζί μας :

Τηλ: 210 99 400 20

E-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.